Γενικές Πληροφορίες

Η πόλη του Νυδριού

Το Νυδρί αποτελεί το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο, το μεγαλύτερο της Λευκάδας. Βρίσκεται στο μέσο περίπου της διαδρομής Λευκάδας – Βασιλικής και απλώνεται κατά μήκος της ανατολικής παραλιακής ζώνης. Απέναντί του βρίσκονται τα φημισμένα Πριγκιποννήσια (ο Σκορπιός, το Σκορπίδι, η Μαδουρή, η Σπάρτη) και πιο μακριά το Μεγανήσι.
Αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για επισκέψεις στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, στο σπήλαιο των Νυμφών, στον τάφο του Γουλιέλμου Ντέρπφελντ (Γερμανού αρχιτέκτονα και αρχαιολόγου, που ταύτισε τη Λευκάδα με την ομηρική Ιθάκη), στους καταρράκτες και στο φαράγγι Δημοσάρι. Εκεί, στις αρχές του καλοκαιριού που το νερό είναι ακόμα άφθονο, μπορούμε να κολυμπήσουμε στα παγωμένα, αναζωογονητικά νερά που φτάνουν από τα ψηλά βουνά του νησιού.
Το χωριό έγινε ιδιαίτερα γνωστό, όταν το 1963 o εφοπλιστής Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε την αντικρινή νησίδα Σκορπιός. Έκτοτε το χωριό φιλοξένησε πλήθος διασημοτήτων από όλο τον κόσμο. Στο λιμάνι του χωριού υπάρχει σήμερα ανδριάντας του Ωνάση.

Το νησί της Λευκάδας

Η Λευκάδα είναι νησί του Ιονίου πελάγους και μαζί με τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Παξοί αποτελούν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί στο Ιόνιο (320 τ.χλμ.) και το τέταρτο σε πληθυσμό με περίπου 23.000 κατοίκους κατά την απογραφή του 2011.

Η σύνδεσή της με την ξηρά γίνεται με πλωτή γέφυρα, ενώ ο δίαυλός της έχει πλάτος 50 μέτρων.

Η Λευκάδα διαθέτει πολλές γραφικές παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς που χαρακτηρίζονται από τα γαλαζοπράσινα νερά τους τα οποία τις κατατάσσουν στις ομορφότερες της χώρας αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Στις δυτικές ακτές του νησιού, η διάσημη παραλία Πόρτο Κατσίκι έχει κατά καιρούς ψηφιστεί από διεθνή τουριστικά περιοδικά ως η ομορφότερη παραλία της Μεσογείου.

Το φυσικό τοπίο του νησιού συνυπάρχει αρμονικά με τα πολυάριθμα παλαιά και σύγχρονα ανθρώπινα έργα. Ιδιαίτερα στοιχεία που συνθέτουν την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου είναι και η ίδια η πόλη της Λευκάδας, με το ιστορικό της κέντρο, τα αστικά σπίτια με τα στενά καντούνια και το Κάστρο της Αγίας Μαύρας.

Αρχή Σελίδας

Πληροφορίες Τοποθεσίας

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Στενό στο Νυδρί Λευκάδος

GPS Position: 38.6988975, 20.7065713


Μεγένθυση Χάρτη

Αρχή Σελίδας

Στοιχεία Επικοινωνίας

Iris Hotel Apartments
Στενό, Νυδρί Λευκάδος
Ταχ. Κώδικας: 31084, Λευκάδα
Τηλέφωνο : +30 26450 92546
Κινητό : +30 694 6722 182

Κρατήσεις : reservations@irishotelnydri.gr
Google mail : irishotelnydri@gmail.com
Κρατήσεις μέσω Booking : ΙΡΙΣ/IRIS

Αρχή Σελίδας